DISTRIBUIȚI
stiripesurse.ro

Administraţia Biden va revizui politica SUA faţă de Cuba după ce fostul preşedinte republican Donald Trump a anulat o relaxare istorică a relaţiei Washingtonului cu Havana, produsă în perioada în care la Casa Albă se afla preşedintele Barack Obama, informează Reuters, potrivit agerpres.

‘Politica noastră faţă de Cuba este guvernată de două principii. În primul rând, sprijinul pentru democraţie şi drepturile omului – acesta va fi centrul eforturilor noastre. Al doilea se referă la americani, în special americanii cu origini cubaneze; ei sunt cei mai buni ambasadori ai libertăţii în Cuba. Aşadar vom revizui politicile administraţiei Trump’, a anunţat în cadrul unui briefing de presă purtătoarea de cuvânt a Casei Albe, Jen Psaki.


Citește și : De ce cred unii oameni de ştiinţă că mutaţia britanică a coronaviruslui ar putea fi mai periculoasă?

Fostul preşedinte republican Donald Trump a dus o politică restrictivă faţă de Cuba după ce a preluat mandatul în 2017. A înăsprit restricţiile privind călătoriile americanilor în Cuba şi transferul remitenţelor şi a impus sancţiuni asupra transportului de petrol venezuelean către insulă.

Politica fostei administraţii faţă de Havana a fost populară în rândul numeroasei comunităţi cubano-americane din sudul Floridei, cu ajutorul căreia Donald Trump a reuşit să câştige în acest stat la alegerile din noiembrie, deşi a pierdut la nivel naţional.

Citește și : Atena vrea să trimită patrule de poliţie în univesităţile şi campusurile elene! Mii de studenţi protestează împotriva legii

Pe 11 ianuarie, cu nouă zile înaintea încheierii mandatului preşedintelui, administraţia Trump a anunţat reintroducerea Cubei pe lista statelor care susţin terorismul, o decizie ce ar putea complica eforturile actualei administraţii americane de a îmbunătăţi relaţiile cu autorităţile cubaneze.