DISTRIBUIȚI
© Reuters / WANA NEWS AGENCY

Ministerul Sănătăţii din Iran a anunţat duminica aceasta că în ultimele 24 de ore s-au înregistrat 163 de decese asociate coronavirusului, ceea ce reprezintă cel mai ridicat bilanţ oficial al deceselor zilnice din Iran de la începutul pandemiei, în februarie, relatează AFP, scrie agerpres.

Precedentul record, de 162 de morţi, fusese anunţat luni. Iranul este ţara cel mai grav afectată de pandemia cu noul coronavirus din Orientul Apropiat şi Mijlociu.


Citește și : Bilanțul pandemiei de Covid-19 în Statele Unite

Bilanţul total ajunge astfel la 11.571 de morţi în Iran, a anunţat la televiziunea de stat purtătoarea de cuvânt a Ministerului Sănătăţii, Sima Sadat Lari.

„În cursul ultimelor 24 de ore, 2.560 de persoane au fost testate pozitiv la coronavirus, numărul total al contaminărilor fiind de 240.438”, a adăugat Lari.

Aceste anunţuri au loc în contextul în care Iranul, confruntat de câteva săptămâni cu o creştere a numărului de cazuri confirmate şi a deceselor, şi-a făcut cunoscută intenţia de a introduce portul obligatoriu al măştii în unele locuri publice, pentru a încerca să combată propagarea virusului.

Citește și : 523 de decese de COVID-19 în ultimele 24 de ore în Mexic