DISTRIBUIȚI
ONU

Secretarul general al ONU, Antonio Guterres, a cerut din nou vineri ”o încetarea imediată a ostilităţilor” în Nagorno-Karabah, unde luptele se intensifică, relatează AFP, potrivit agerpres.

Potrivit unui comunicat, secretarul general al ONU ”regretă profund că părţile beligerante continuă operaţiunile militare, în pofida solicitărilor puternice şi repetate din partea comunităţii internaţionale (…) de încetare a focului”.


Citește și : Jens Stoltenberg va vizita luni Turcia şi marţi Grecia

„Nu există o soluţie militară la acest conflict”, a subliniat el într-un comunicat. ”Continuarea ostilităţilor nu va face decât să crească suferinţa umană. Dialogul este singura modalitate de a obţine o rezolvare durabilă a conflictului”, a adăugat el.

Antonio Guterres ”cere tuturor părţilor să respecte drepturile omului şi dreptul internaţional” şi ”aminteşte liderilor ambelor părţi că civilii şi infrastructurile civile trebuie protejate în orice moment”, se arată în comunicat.

Cel puţin 28 de combatanţi sirieni pro-turci au fost ucişi în confruntările reizbucnite în urmă cu aproape o săptămână între separatişti armeni şi armata azeră, susţinută de Ankara, în regiunea Nagorno-Karabah, a indicat vineri Observatorul sirian pentru drepturile omului (OSDO), o organizaţie neguvernamentală, cu sediul la Londra dar care dispune de o reţea vastă de informare în Siria.

Citește și : Joe Biden, testat negativ pentru COVID-19