DISTRIBUIȚI
Egypt Independent

Norvegia va interzice timp de două săptămâni acostarea în porturile sale a navelor de croazieră care au peste 100 de persoane la bord, în urma descoperirii unui focar de COVID-19 la bordul unei nave a companiei Hurtigruten, transmit luni agenţiile Reuters şi EFE, scrie agerpres.

Societatea Hurtigruten a anulat pe termen nedefinit toate croazierele, după ce 41 de cazuri de COVID-19 au fost confirmate la bordul navei Roald Amundsen, care naviga pe ruta arctică între Tromso şi arhipelagul Svalbard. Dintre persoanele confirmate, 36 sunt membri ai echipajului şi 5 pasageri. La Tromso sunt spitalizaţi patru membri ai echipajului, ceilalţi fiind izolaţi pe navă.


Citește și : Cazurile la nivel global de COVID-19 au depăşit 17,8 de milioane, cu o creştere puternică în Columbia (OMS)

Agenţia de Sănătate Publică norvegiană a transmis operatorului navei cu opt zile în urmă că unul dintre pasagerii care au călătorit cu nava Roald Amundsen către Svalbard între 17 şi 24 iulie a fost testat pozitiv pentru noul coronavirus, dar compania Hurtigruten nu a informat despre acest lucru ceilalţi pasageri, deşi autorităţile i-au cerut să o facă.

Autorităţile norvegiene încearcă acum să localizeze cei 386 de pasageri care au călătorit cu acea navă în deplasarea dintre 17 şi 24 iulie şi în cea ulterioară, pentru a-i plasa în carantină.

Norvegia a înregistrat până în prezent 9.268 de cazuri de COVID-19, dintre care 255 de decese.

Citește și : Protestele din Israel îl ‘distrează’ pe Benjamin Netanyahu, susţine fiul său