DISTRIBUIȚI
Twitter

Norvegia va renunţa la cerinţa de carantinare în legătură cu coronavirusul pentru delegaţii care vor reprezenta Programul Alimentar Mondial (PAM), câştigătorul Premiului Nobel pentru Pace din acest an, la ceremonia de înmânare a premiului, care va avea loc luna viitoare la Oslo, relatează DPA, potrivit agerpres.

Decizia anunţată marţi se va aplica pentru delegaţia formată din 15-20 de membri care ar urma să fie conduşi de David Beasley, directorul executiv al PAM.


Citește și : O ‘eroare tehnică’ l-a lăsat pe Trump pe fundalul tweet-ului de felicitare al lui Boris Johnson către Biden

În Norvegia este în prezent în vigoare obligaţia ca orice persoană care intră în ţară să stea în carantină timp de zece zile.

Cu toate acestea, delegaţii vor trebui să facă un test pentru coronavirus în Norvegia, de care se va ocupa Institutul Nobel din Norvegia, în calitate de gazdă.

Guvernul a precizat că s-a consultat cu Institutul Norvegian de Sănătate Publică înainte de a aproba această excepţie.

„Acordarea Premiului Nobel pentru Pace este un eveniment important care stârneşte un mare interes naţional şi internaţional”, a spus Bent Hoie, ministrul Sănătăţii, adăugând că este esenţial ca toate evenimentele să fie gestionate astfel încât să fie redus riscul de infectare.

Premiul Nobel pentru Pace este unul dintre premiile create de industriaşul suedez Alfred Nobel, inventatorul dinamitei. Actualele premii, care constau într-o medalie şi o diplomă, sunt în mod tradiţional înmânate la 10 decembrie, când se comemorează moartea lui Alfred Nobel.

Citește și : Bolsonaro consideră ‘o victorie’ personală suspendarea studiilor clinice ale unui vaccin chinez anti-COVID19

Ceremonia de acordare a Premiului Nobel pentru Pace, care loc la Oslo, a fost mutată într-un spaţiu mai mic, cu mai puţini invitaţi.

Organizatorii au spus anterior că, din cauza pandemiei, laureaţii celorlalte premii Nobel cel mai probabil îşi vor primi premiile în ţările în care locuiesc, fără a li se mai cere să se deplaseze la Stockholm pentru ceremonie.

Banchetele în cinstea laureaţilor au fost de asemenea anulate.