DISTRIBUIȚI
FACEBOOK

Norvegia şi Regatul Unit au semnat un acord provizoriu pentru reglementarea temporară a comerţului lor cu bunuri după încheierea perioadei de tranziţie post-Brexit, a anunţat miercuri Ministerul Industriei de la Oslo, relatează Reuters, potrivit agerpres.  

Norvegia nu face parte din UE şi Regatul Unit mai aplică regulile comunitare doar până la 31 decembrie, când se încheie perioada de tranziţie în urma ieşirii britanicilor din UE. Tranzacţiile comerciale dintre cele două ţări se desfăşoară în prezent în baza regulilor Spaţiului Economic European (SEE), alcătuit din statele UE şi cele ale Asociaţiei Europene a Liberului Schimb (AELS), respectiv Norvegia, Islanda şi Liechtenstein.


Citește și : Luare de ostatici într-o bancă din Georgia (VIDEO)

”Norvegia şi Regatul Unit îşi dau seama că este nerealist să încheie un acord comercial până la 1 ianuarie, aşadar au convenit un acord temporar pentru comerţul cu bunuri”, în timp ce continuă negocierile privind un acord comercial de liber schimb permanent şi cuprinzător, a mai precizat ministerul norvegian.

În plus faţă de acest acord privind comerţul cu bunuri, guvernele de la Londra şi Oslo examinează soluţii temporare privind serviciile şi investiţiile.