DISTRIBUIȚI

În urma unor decizii similare recente luate de Suedia şi Finlanda, Norvegia şi-a suspendat temporar deportările spre Afganistan, au anunţat miercuri la Oslo cele două autorităţi norvegiene pentru imigraţie, UDI şi UNE, citate de DPA, potrivit agerpres

Decizia urmează înrăutăţirii situaţiei de securitate din Afganistan în timp ce islamiştii talibani continuă să câştige teren în vidul de putere lăsat de plecarea majorităţii trupelor internaţionale.


Citește și : Atac terorist la Bagdad; cel puțin zece morți

Drept urmare, Serviciul de Poliţie norvegian nu va efectua deportările programate către Afganistan până cel puţin la 15 septembrie. Această decizie îi vizează pe solicitanţii care nu au primit azil şi pe cei cu permise de şedere norvegiene retrase sau respinse.

Talibanii au lansat mai multe ofensive împotriva guvernului afgan de la Kabul, odată cu retragerea eşalonată a trupelor internaţionale, care a început în luna mai a acestui an, şi au obţinut câştiguri teritoriale majore, controlând în prezent puţin peste jumătate din provinciile Afganistanului.

Citește și : Un bărbat care a pătruns în ianuarie în sediul Congresului SUA, condamnat la opt luni de închisoare