DISTRIBUIȚI
thelocal.no

Norvegia a decis prelungirea până în luna mai 2018 a controalelor la frontiere, pe rutele de transport maritim dinspre Danemarca, Germania şi Suedia, anunţă MAE, după cum transmite news.ro

În aceste condiţii, toate persoanele care călătoresc pe rutele maritime (ferry-boat) trebuie să facă dovada posesiei unui act de identitate valabil.


Autorităţile norvegiene au în vedere extinderea controlului la frontiera naţională şi pentru persoanele care călătoresc pe rutele terestre (rutiere şi feroviare) şi aeriene din spaţiul Schengen, dacă situaţia de securitate o va impune.

Citeşte şi: Cu o investiţie de 500.000 de dolari, americanii deschid un Muzeu al Bibliei. Intrarea este LIBERĂ! – VIDEO

Cetăţenii români pot solicita asistenţă consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României în Regatul Norvegiei: +4722561237; +4722446951; +4722556832; +4722558227, apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center în regim de permanenţă.

De asemenea, cetăţenii români care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu caracter de urgenţă, au la dispoziţie şi telefonul de permanenţă al Ambasadei României la Oslo: +4799153137.

Ministerul Afacerilor Externe recomandă consultarea paginilor de Internet http://oslo.mae.ro şi www.mae.ro şi reaminteşte cetăţenilor români care călătoresc în străinătate că au la dispoziţie aplicaţia „Călătoreşte în siguranţă” (disponibilă gratuit în „App Store” şi „Google Play”), care oferă informaţii şi sfaturi de călătorie, precum şi serviciul de alertă prin SMS, aferent campaniei de informare „Un SMS îţi poate salva viaţa!”.

Citeşte şi: Zeci de morţi după incendiile devastatoare din Portugalia. Numărul victimelor este în creştere