DISTRIBUIȚI
Informal.RO

O companie norvegiană de dezvoltare imobiliară plănuieşte să construiască cel mai mare acvariu din nordul Europei în zona Fornebu, la vest de Oslo, a informat marţi postul public NRK, citat de Xinhua. 

Construcţia, al cărei proiect a fost realizat de compania Selvaag, ar trebui finalizată în 2022-2023 şi va conţine peste 7 milioane de litri de apă într-o zonă peste 10.000 de metri pătraţi.


Acvariul va fi situat într-o zonă din apropierea marii, achiziţionată de companie anul trecut, şi este aşteptat să devină o atracţie turistică importantă, care să primească anual sute de mii de vizitatori.

Chiar dacă este prea devreme pentru a fi estimate costurile, CEO-ul companiei Selvaag, Baard Schumann a oferit ca exemplu acvariul Planeta Albastră din Copenhaga, care la momentul respectiv a costat echivalentul a 101,5 milioane de dolari americani.

Potrivit unuia dintre proprietarii companiei, Olav H. Selvaag, viitorul acvariu va fi „o bijuterie arhitectonică”, iar designul său va fi în concordanţă cu cel folosit în arhipelagul norvegian.