DISTRIBUIȚI
afp

Oslo urmează să extrădeze un suspect de terorism cu paşaport norvegian în Franţa pentru un atac asupra unui restaurant evreiesc din urmă cu aproape 40 de ani, relatează dpa , potrivit agerpres.  

Bărbatul din teritoriile palestiniene este cetăţean norvegian din 1997. Guvernul norvegian a respins vineri un apel al bărbatului de 61 de ani, ceea ce înseamnă că serviciul norvegian de informaţii interne PSt dispune de zece zile pentru a-l preda autorităţilor franceze.


Citește și : Israelul se află în spatele asasinării lui Mohsen Fakhrizadeh (NYT)

PST a confirmat sâmbătă dimineaţă, pentru dpa, această decizie, despre care a relatat iniţial canalul norvegian NRK.

În Franţa, bărbatul este acuzat de implicare în atacul asupra unui restaurant evreiesc din Paris din august 1982. Un grup de terorişti a atacat restaurantul Jo Goldenberg din districtul Marais din Paris cu o grenadă de mână şi cu mitraliere.

În timp ce fugeau, teroriştii au tras asupra trecătorilor aflaţi pe aglomerata arteră Rue de Rosiers din cartierul evreiesc şi au scăpat pe străzile laterale. Şase persoane au fost ucise şi 22 rănite în acest atac.

Citește și : Pompeo: Departamentul de Stat va facilita tranziţia pentru instalarea Administraţiei Joe Biden

Atacul a fost atribuit mai târziu grupului terorist palestinian acum defunct Abu Nidal.

Franţa a emis mai multe mandate de arestare în legătură cu acest atac.

Bărbatul de 61 de ani a fost arestat de serviciile secrete norvegiene în luna septembrie. El neagă că a participat la atac sau că s-a aflat la Paris.