DISTRIBUIȚI
CBS News

Norvegia, ţară aliată a Turciei în cadrul NATO, a anunţat joi suspendarea oricărui nou export de armament spre Ankara după lansarea unei ofensive militare turce în nord-estul Siriei, informează AFP, potrivit agerpres.

„Dat fiind că situaţia este complexă şi se schimbă rapid, Ministerul Afacerilor Externe, ca măsură preventivă, nu va răspunde unor cereri noi de licenţe de export de materiale de apărare şi materiale cu folosinţe multiple (…) către Turcia până la noi ordine”, a declarat şefa diplomaţiei norvegiene, Ine Eriksen Soreide.


Citește și : Ursula von der Leyen: Procedurile desemnării comisarilor europeni de către România, Ungaria şi Franţa sunt încă deschise

„Trecem acum în revistă toate licenţele deja în vigoare”, a adăugat ea într-un comunicat trimis AFP de serviciile sale.

Turcia a lansat miercuri o ofensivă împotriva forţelor kurde în nord-estul Siriei, aliate ale occidentalilor în lupta anti-jihadistă, provocând un val de critici internaţionale.

Finlanda, care, spre deosebire de Norvegia, nu este membră NATO a anunţat şi ea a miercuri suspendarea oricărui nou export de arme către Turcia sau altă ţară angajată în război.

Citește și : Macron: Brexit este o criză internă britanică, nu o criză a Blocului comunitar