DISTRIBUIȚI
Life in Norway

Norvegia a anunţat miercuri că amână din nou ridicarea cvasi totală a restricţiilor sale sanitare, prevăzută pentru începutul lui august, din cauza evoluţiei variantei Delta pe teritoriul său şi în alte ţări europene, relatează AFP, potrivit agerpres

„În cursul lui iulie, varianta Delta a devenit, aşa cum se anticipa, varianta dominantă în Norvegia”, a declarat în cadrul unei conferinţe de presă ministrul sănătăţii Bent Hoie, subliniind că acele contaminări provocate de această variantă „se vor înmulţi” în regat.


Citește și : Bilanţul inundaţiilor din centrul Chinei creşte la 71 de morţi

„Evoluţia în mai multe ţări europene afectate de Delta este îngrijorătoare, chiar în ţările în care acoperirea vaccinală este mai ridicată decât în Norvegia (…) Guvernul a ales deci să nu pună în aplicare a patra fază a planului de redeschidere acum”, a anunţat el.

Această ultimă fază de ridicare a restricţiilor a fost deja amânată de la începutul lui iulie la sfârşitul lui iulie sau la începutul lui august.

Situaţia va fi acum reevaluată la „jumătatea lui august”, potrivit ministrului sănătăţii.

„Cred că ne vom redeschide total în această toamnă, dar dorim ca mai multe persoane să fie vaccinate”, a declarat pentru canalul public NRK prim-ministrul Erna Solberg.

Circa 79,7% din populaţia adultă a primit cel puţin o primă doză de vaccin anti-COVID în Norvegia.

Ţara scandinavă cu 5,4 milioane de locuitori nu utilizează decât vaccinuri cu ARN mesager (Pfizer/BioNTech şi Moderna) în programul său de vaccinare.

Citește și : Navalnîi le cere simpatizanţilor săi să se mobilizeze după blocarea celor 49 de site-uri legate de mişcarea sa

Autorităţile de la Oslo au renunţat la vaccinul AstraZeneca şi l-au rezervat pe cel Johnson&Johnson numai voluntarilor, din cauza efectelor secundare rare dar grave pe care aceste vaccinuri le pot provoca.

Norvegia a înregistrat 136.369 de cazuri de COVID-19 de la începutul pandemiei, dintre care 799 mortale.