DISTRIBUIȚI
Twitter

Poliţia nord-irlandeză a anunţat vineri că a lansat un formular online prin care cetăţenii pot denunţa persoanele ce încalcă măsurile oficiale de distanţare socială în plină pandemie de coronavirus, informează AFP, scrie agerpres.

Acest formular permite semnalarea persoanelor care efectuează deplasări „neesenţiale”, întâlniri publice sau private de persoane care nu locuiesc în acelaşi loc sau baruri care rămân deschise în pofida restricţiilor intrate în vigoare din 28 martie în această provincie britanică, a precizat poliţia într-un comunicat.


Citește și : Boris Johnson mulțumește personalului medical care l-a tratat de COVID-19

„Vrem să rezolvăm situaţiile unde aceste restricţii au fost încălcate, fără a recurge la forţele de poliţie sau a aplica amenzi”, a explicat un responsabil al poliţiei, Alan Todd. „Totuşi, în caz de încălcare, vrem ca membrii societăţii să ne poată comunica acest lucru pe cât de uşor posibil”, a adăugat el.

Cu toate acestea, responsabilul le-a cerut oamenilor „să se gândească atent la circumstanţe” înainte de a semnala o posibilă încălcare, precizând totodată că toate semnalările vor fi examinate de poliţie.

Poliţia nord-irlandeză poate aplica o amendă de 60 de lire (circa 68 de euro) în caz de nerespectare a măsurilor privind distanţarea socială, sumă ce poate fi dublată dacă încălcarea se repetă, cu un maxim de 960 de lire.

Citește și : Capacitatea de la terapie intensivă din Istanbul, ocupată în proporţie de 80% de pacienţi cu COVID-19

Poliţia a primit deja 906 plângeri după intrarea în vigoare a restricţiilor, la sfârşitul lui martie.

Irlanda de Nord a înregistrat 82 de decese şi 1.477 de cazuri de contaminare cu noul tip de coronavirus, potrivit cifrelor publicate joi de autorităţile locale.