DISTRIBUIȚI
dpa

Parlamentarul german Norbert Röttgen este interesat de postul de preşedinte al Uniunii Creştin-Democrate (CDU), partidul cancelarului Angela Merkel, transmite marţi Reuters, potrivit agerpres.

Röttgen (54 de ani), preşedintele Comisiei de afaceri externe din Bundestag (camera inferioară a parlamentului federal german) şi fost ministru al mediului, a confirmat marţi pentru agenţia de presă britanică o relatare publicată de cotidianul regionale Rheinische Post. Potrivit acesteia, el i-a scris liderei actuale a CDU, Annegret Kramp-Karrenbauer, pentru a-şi exprima interesul faţă de funcţia de preşedinte al acestei formaţiuni.


Citește și: UE amenință giganții IT cu reguli mult mai dure

Pe 10 februarie, Annegret Kramp-Karrenbauer a anunţat că nu va candida pentru postul de cancelar la alegerile federale de anul viitor, dar a precizat că va rămâne la şefia partidului până la stabilirea unui candidat. Ea va face o propunere pentru conducerea CDU pe 24 februarie.

În vârstă de 57 de ani, Kramp-Karrenbauer era considerată succesoarea Angelei Merkel atunci când a fost aleasă la conducerea creştin-democraţilor germani, în decembrie 2018, în cadrul planului actualului cancelar de a se retrage treptat din viaţa politică.

Citește și: UE amenință giganții IT cu reguli mult mai dure

Annegret Kramp-Karrenbauer a avut însă dificultăţi în a-şi impune controlul asupra partidului şi a fost afectată de o serie de scandaluri, cel mai recent fiind cel din landul Turingia, când membri ai CDU au votat alături de partidul extremist ‘Alternativa pentru Germania’ alegerea unui politician liberal ca prim-ministru al landului.