DISTRIBUIȚI
dpa

O parte din echipamentele desfăşurate de nord-coreeni la parada militară din 10 octombrie este posibil să fi fost tot piese de armament vechi, modificate pentru a părea diferite, a afirmat vineri comandantul forţelor SUA din Coreea, generalul Robert Abrams, citat de Yonhap, potrivit agerpres.

Într-un interviu acordat presei de la Seul, Abrams a afirmat între altele că nu este preocupat în legătură cu armele convenţionale prezentate la parada de luna trecută, prilejuită de aniversarea Partidului Muncitoresc la putere la Phenian.


Citeşte şi: Liderul Bisericii Ortodoxe Sârbe a fost răpus de coronavirus

„Am văzut nişte vehicule care păreau noi, dar cum nu ne-am putut apropia să le inspectăm nu putem şti dacă erau chiar reale sau poate au fost modificate vizual să arate diferit”, a spus generalul american.

„Se spune că au prezentat un tanc nou. Nu ştiu dacă a fost un tanc nou sau doar un tanc vechi modificat vizual ca să pară un tanc nou”, a insistat el.

El a menţionat pe de altă parte că Nordul a prezentat într-adevăr la defilările din ultimii ani rachete pe care le-a testat anterior.

„Le-au testat şi pe urmă, ştiţi, le-au expus la paradă, sau cel puţin aşa considerăm noi… Le-am văzut pe cele cu rază extinsă de acţiune, cu precizie sporită şi combustibil solid, ceea ce corespunde cu ce am văzut la o paradă”, a adăugat Abrams.

Phenianul a expus la parada din 10 octombrie şi o nouă rachetă balistică intercontinentală, aminteşte Yonhap.

Citeşte şi: Graniţele SUA cu Mexic şi Canada rămân ÎNCHISE

În acelaşi timp, comandantul forţelor americane din Coreea a afirmat, referitor la posibila lansare de către Coreea de Nord a unei rachete cu rază lungă de acţiune într-un moment de schimbare la conducerea SUA, că „nu a existat niciun semn că ar fi iminent un test”.

„Ce vă pot spune este că nu considerăm că este iminent un test. Dar dacă mă întrebaţi ce s-ar putea întâmpla luna viitoare sau în ianuarie, va trebui să aşteptăm să avem mai multe informaţii înainte să vă pot oferi o evaluare documentată”, a spus generalul american.