DISTRIBUIȚI
Sputnik International

Rusia şi-a lărgit lista de sancţiuni economice vizând personalităţi ucrainene, adăugând circa patruzeci de nume, printre care fostul preşedinte Petro Poroşenko, potrivit unui decret publicat vineri seară pe portalul oficial rus şi citat sâmbătă de France Presse, potrivit agerpres.

Acest decret semnat la 31 august de prim-ministrul Mihail Mişustin adaugă 41 de nume la o listă stabilită în noiembrie 2018 şi care a inclus iniţial 322 de personalităţi şi 68 de companii ucrainene şi prevede îngheţarea activelor lor în Rusia.


Citește și : Indonezia renunţă la o pedeapsă macabră: Cei prinşi fără mască, băgaţi direct în sicriu!

 

Pe lângă fostul preşedinte Poroşenko, aflat la putere la apogeul războiului dintre forţele ucrainene şi separatiştii proruşi din estul ţării, pe noua listă figurează Sviatoslav Vakarciuk, un superstar rock care s-a lansat în politică şi a reuşit să aducă partidul său în parlament anul trecut.

Sunt de asemenea incluşi alţi deputaţi şi personalităţi politice ucrainene.

Relaţiile dintre Ucraina şi Rusia sunt la cel mai scăzut nivel de la venirea la putere a prooccidentalilor la Kiev în 2014, urmată de anexarea peninsulei ucrainene Crimeea şi de un război în estul separatist ce a făcut peste 13.000 de morţi.

Citește și : Bolivia sesizează CPI împotriva fostului preşedinte Evo Morales

Ucraina şi Occidentul acuză Rusia că îi sprijină pe separatişti şi că a trimis acolo trupe, ceea ce Moscova neagă.

De la izbucnirea conflictului, Kievul a continuat să ia măsuri care să limiteze relaţiile sale economice şi comerciale cu Rusia, un partener cheie de la sfârşitul URSS în urmă cu mai bine de 25 de ani.

Moscova a răspuns cu sancţiuni care vizează personalităţi ucrainene, dar şi companii din sectorul apărării sau al energiei.