DISTRIBUIȚI
Daily Express

Guvernul regional din Madrid a anunţat vineri că impune noi restricţii în contextul creşterii ratei de infectare cu SARS-CoV-2, astfel că, de luni, va intra în vigoare o interdicţie de circulaţie între orele 22:00 şi 06:00, potrivit TVE, scrie news.ro.  

Localurile, unde nu vor fi permise mai mult de 4 persoane la o masă, şi magazinele vor fi închise începând cu ora 21:00, începând de luni, 25 ianuarie, după ce numărul cazurilor de infectare a crescut în comunitatea autonomă.


Citește și : NATO a inaugurat o nouă Capabilitate de Răspuns la Incidente Cibernetice în R.Moldova

Măsura nu va afecta serviciile esenţiale, precum farmaciile, benzinăriile şi centrele medicale.

„Situaţia se schimbă, ne aflăm într-un nou scenariu care ne obligă să schimbăm regulile jocului”, a spus consilierul Enrique Ruiz Escudero.

Pe de altă parte, în Comunidad de Madrid vor fi interzise, începând de luni, reuniunile în spaţiile închise şi în locuinţe ale persoanelor care nu trăiesc împreună, cu excepţia cazurilor de îngrijire.

Măsurile sunt impuse, deocamdată, pentru o perioadă de 14 zile, în care va fi restricţionată circulaţia între mai multe zone.

Citește și : Jens Stoltenberg salută propunerea lui Biden de prelungire a Tratatului New START

Autorităţile spaniole au raportat vineri 42.885 de noi cazuri de Covid-19 şi 400 de decese asociate, incidenţa continuând să crească – peste 800 de cazuri la 100.000 de locuitori.

De la începutul epidemiei aici, au fost înregistrate peste 2,4 milioane de contaminări şi 55.441 de decese asociate.