DISTRIBUIȚI

În regiunea Dunkerque din nordul Franţei vor fi instituite ‘măsuri suplimentare de frânare’ a epidemiei de COVID-19, a anunţat marţi biroul premierului Jean Castex, potrivit France Presse şi agerpres.

Epidemia a luat amploare la Dunkerque, unde rata de incidenţă a fost luni de 91 de cazuri la 100.000 de locuitori, faţă de o medie naţională de 190, şi unde se înregistrează o înmulţire a infectărilor cu varianta britanică a coronavirusului.


Vezi şi: NASA publică filmarea cu coborârea lui Perseverance pe Marte

Prim-ministrul a constatat ‘degradarea puternică’ a indicatorilor sanitari în ultimele ore şi a cerut o concertare locală între aleşi şi autorităţi care ‘să permită definirea celui mai adecvat răspuns la situaţie’, a comunicat biroul premierului.

Ministrul sănătăţii, Olivier Véran, se va deplasa miercuri la faţa locului.

Premierul Castex a discutat marţi dimineaţă cu primarul din Dunkerque, Patrice Vergriete. În urmă cu zece zile, autorităţile locale au decis anumite măsuri, nu însă şi închiderea colegiilor şi liceelor, cerută de aleşii regiunii Dunkerque pe fondul creşterii incidenţei.

Citeşte şi: Soţia lui ‘El Chapo’ a fost arestată pentru trafic de droguri

Epidemia cunoaşte în prezent o resurgenţă în anumite regiuni din Franţa, ceea ce a condus statul să decidă măsuri la nivel local.

Luni, au fost ordonate restricţii pentru următoarele două săptămâni pentru o parte a Coastei de Azur, cu închiderea de marţi a magazinelor de peste 5.000 m2 (exceptând farmaciile şi magazinele alimentare) la Nisa şi în 63 de comune de pe litoral. Rata de incidenţă în zonă era luni de 588 de cazuri la 100.000 de locuitori şi de 700 la 100.000 de locuitori la Nisa.