DISTRIBUIȚI
twitter

Poliția din Hong Kong a fost nevoită să facă uz de gaze lacrimogene pentru a dispersa miile de persoane care au protestat duminică împotriva Guvernului regional, informează site-ul agenției de presă Reuters, scrie mediafax.

Protestul a devenit unul violent după ce manifestanții nu au primit autorizație din partea autorităților locale pentru organizarea unui marș. Mai mulți protestatari au fost reținuți în urma violențelor.


Citește și : Zeci de morți în urma unui atac al rebelilor houthi în Yemen

Forțele de ordine au scos în stradă mai multe tunuri cu apă, însă acestea nu au fost folosite în cele din urmă.

 

De câteva luni, orașul Hong Kong este scena unor ample demonstrații, care deseori au fost marcate de violențe, izbucnite în cursul verii ca reacţie la un controversat proiect de lege ce ar fi facilitat extrădările spre China continentală. Opoziția de la Hong Kong susține că Beijingul încearcă să erodeze autonomia regiunii, însă China neagă acuzațiile, afirmă că respectă principiul „o țară, două sisteme” și acuză lumea occidentală că instigă la proteste.

De la declanșarea protestelor, autoritățile din Hong Kong au arestat peste 7.000 de persoane, iar unele dintre acestea riscă pedepse de până la zece ani de închisoare.

Citește și : Cel puțin șase persoane au murit din cauza ploilor torențiale în sud-estul Braziliei