DISTRIBUIȚI
AFP

Mii de israelieni s-au adunat sâmbătă în faţa reşedinţei din Ierusalim a premierului Benjamin Netanyahu, pe fondul nemulţumirii în creştere faţă de acuzaţiile de corupţie cu care se confruntă premierul şi faţă de modul în care a gestionat criza coronavirusului, relatează Reuters, potrivit agerpres.

Protestatarii au arborat steaguri naţionale şi au cerut demisia premierului, pe care l-au atenţionat că i-a „expirat timpul”, conform unui mesaj luminos proiectat pe o clădire.


Citește și : Premierul libanez Hassan Diab vrea să propună organizarea de alegeri anticipate

Netanyahu, care şi-a început în mai un al cincilea mandat, după o cursă electorală tensionată, îi acuză la rândul său pe protestatari că subminează democraţia şi media israeliene că încurajează contestarea.

„Al doilea val” de COVID-19 şi reintroducerea de restricţii, după ce în mai Israelul a ridicat interdicţiile de circulaţie care au dus la „aplatizarea” curbei infectărilor, au împins cota de popularitate a lui Netanyahu sub 30%. Şomajul trece de 20%, iar economia ţării se estimează că se va contracta cu 6% în acest an.

Citește și : Pompeo va semna la Varşovia un contract privind creşterea prezenţei militare a SUA în Polonia