DISTRIBUIȚI
Reuters

Mișcarea „Vestelor Galbene” a organizat sâmbătă noi proteste în Franța, pentru a opta săptămână consecutivă, însă numărul manifestanților este în declin, deși majoritatea francezilor se pronunță în favoarea continuării protestelor, informează postul Europe 1 pe pagina electronică, scrie mediafax.

Acțiuni de protest sunt programate să se desfășoare sâmbătă la Paris, dar și în alte orașe ale Franței (Toulouse, Toulon, Bordeaux, La Rochelle, Clermont-Ferrand, Lille or Strasbourg).


Citește și : Ţările din Grupul de la Lima măresc presiunea asupra preşedintelui venezuelan Nicolas Maduro

Mai mulți manifestanți au fost deja reținuți în urma unor incidente violente în Sevrey și Nancy.

Optsprezece protestatari, inclusiv un adolescent de 15 ani, au fost reținuți, în cursul nopții de vineri, după ce au încercat să blocheze un centru logistic al companiei Amazon din zona orașului Sevrey. Un jandarm a fost rănit în cursul confruntărilor violente între manifestanți și forțele de ordine.

Alte patru oameni fost reținuți după ce mai mulți protestatari au încercat să blocheze accesul în sediul cotidianului L’Est Républicain din orașul Nancy. Poliția a intervenit pentru a îndepărta baricadele ridicate de protestatari.

Citește și : Preşedintele Jair Bolsonaro, favorabil construirii unei baze militare americane în Brazilia