DISTRIBUIȚI
International News

O anchetă a fost deschisă joi după apariţia unor noi inscripţii antisemite la Paris pe faţadele unor imobile şi pe mobilierul urban, la o zi după ce preşedintele francez Emmanuel Macron lansase un apel la combaterea ‘urii’ împotriva evreilor, informează AFP, scrie Agerpres.

Potrivit unui responsabil municipal, Cedric Grunenwald, ‘în jur de 12’ inscripţii antisemite au fost numărate ‘pe mai multe străzi în cartierul Plaisance’ în sudul capitalei franceze.


Citește și : Elveţia dezminte că s-ar fi discutat cu Guaido despre blocarea unor fonduri suspecte în bănci elveţiene

Elveţia dezminte că s-ar fi discutat cu Guaido despre blocarea unor fonduri suspecte în bănci elveţiene

În ultimele săptămâni, numeroase inscripţii antisemite au fost descoperite la Paris, în special svastici desenate pe portrete ale Simonei Veil, o figură de talie europeană şi supravieţuitoare a Holocaustului.

Răspunzând unui ‘apel la mobilizare’ lansat de responsabili politici, religioşi şi de asociaţii, mii de francezi s-au adunat marţi pentru a protesta împotriva acestei recrudescenţe a antisemitismului în ţara lor, ilustrată în aceeaşi zi de profanarea unui cimitir evreiesc în estul Franţei.

Citește și : Noile rachete hipersonice ruseşti pot străpunge străpunge orice sistem de apărare (expert militar rus)

În total, în Franţa s-au înregistrat 541 de acte antisemite în 2018, o cifră în creştere cu 74% , dar care rămâne încă sub vârfurile atinse în 2014 (851) şi 2004 (974), conform media franceze.