DISTRIBUIȚI

Noi explozii s-au auzit luni seară în jurul centralei nucleare Zaporojie din sudul Ucrainei, care este ocupată de ruşi, transmite dpa, potrivit agerpres.

Vladimir Rogov, un reprezentant al autorităţilor ruse de ocupaţie din zonă, a declarat luni seară pe Telegram că zone din apropierea centralei nucleare din oraşul Enerhodar au fost bombardate de 25 de ori cu artilerie grea.


Citeşte şi: Un poliţist beat-criţă a adormit pe stradă şi a pierdut datele a 400 de persoane anchetate penal – Black News

Potrivit lui Dmitro Orlov, primarul ucrainean care a fugit din Enerhodar după ce forţele ruse au ocupat zona la începutul războiului, a spus că exploziile au putut fi auzite în oraş.

Ucraina acuză Rusia că provoacă „teroare nucleară” cu bombardamentele sale şi afirmă că trupele ruse folosesc centrala ca scut din care să tragă în oraşele Nikopol şi Marhanez de pe malul opus al lacului de acumulare Dnipro, deoarece ştiu că forţele ucrainene vor ezita să tragă în direcţia unui sit sensibil.

Citeşte şi: Zece avioane ale oligarhilor ruşi sunt BLOCATE în Germania – Black News

Rogov a declarat, la rândul său, că „teroriştii” ucraineni sunt cei care au tras. Rusia susţine că Ucraina bombardează centrala cu drone, artilerie grea şi lansatoare de rachete, iar în cele mai multe cazuri, apărarea aeriană rusă interceptează proiectilele.

Infrastructura centralei a fost afectată anterior, inclusiv zona din jurul instalaţiei de depozitare a deşeurilor nucleare. Experţii nucleari monitorizează îndeaproape situaţia şi spun că până acum nu s-a înregistrat o creştere a radioactivităţii.