DISTRIBUIȚI
Adevarul

Armata indoneziană este vizată de noi apeluri de a pune capăt testelor de virginitate pentru femeile care vor să urmeze o carieră militară, după ce şeful armatei a spus luna trecută că această practică trebuie abolită, relatează vineri dpa, potrivit agerpres.   

Şeful statului major al armatei, generalul Andika Perkasa, a declarat pe 18 iulie că testele pentru femeile care doresc să se alăture forţelor armate trebuie să fie aceleaşi ca şi pentru bărbaţi.


Citește și : Italia ÎNĂSPREŞTE regulile covid pentru profesori şi pentru călătoriile cu trenul

Afirmaţiile sale au fost salutate de Human Rights Watch, care califică testul pentru virginitate abuziv, neştiinţific şi discriminatoriu.

„Este un lucru bun şi trebuia să se fi încheiat cu 50 de ani în urmă”, a declarat cercetătorul Andreas Harsono, din cadrul Human Rights Watch.

„Forţele aeriene şi Forţele navale trebuie să urmeze acest exemplu, dacă vor să fie organizaţii civilizate”, a spus el, adăugând că poliţia a pus capăt acestei practici în 2015.

Generalul Andika Perkasa a afirmat luna trecută că „testele de sănătate care sunt irelevante pentru scopul recrutării trebuie abolite”.

Purtătorul de cuvânt al Forţelor armate Djawara Whimbo a declarat însă că testele asupra sănătăţii reproductive a femeilor, care includ o examinare a himenului, fac în continuare parte din exigenţele pentru încadrarea în armată.

Aceste cerinţe sunt valabile şi pentru logodnicele personalului militar, a spus el. „Regula nu s-a schimbat”, a afirmat Wimbo.

Citește și : Fratele lui Aleksei Navalnîi a fost condamnat la închisoare

„Bărbaţii şi femeile sunt diferiţi şi unele femei sunt predispuse la cancer cervical”, a spus el, refuzând să furnizeze mai multe detalii.

Human Rights Watch a precizat că testarea virginităţii include şi aşa-numitul „test al celor două degete” pentru a determina dacă femeile care vor să se încadreze în armată au himenul intact.