DISTRIBUIȚI
UPI.com

Kenya va organiza noi alegeri prezidenţiale pe 17 octombrie, în care se vor confrunta preşedintele în exerciţiu, Uhuru Kenyatta, şi liderul opoziţiei, Raila Odinga, după invalidarea de către Curtea Supremă a scrutinului din 8 august, a anunţat luni Comisia Electorală, relatează AFP.

‘Un nou scrutin va avea loc pe 17 octombrie, conform deciziei Curţii Supreme care a anulat alegerile prezidenţiale din 8 august’, a anunţat Comisia Electorală într-un comunicat.


Sesizată de Raila Odinga, Curtea Supremă a decis vineri să invalideze alegerile prezidenţiale din 8 august din cauza ‘neregulilor’ înregistrate în timpul scrutinului în urma căruia fusese declarat învingător preşedintele în exerciţiu, Uhuru Kenyatta, şi a dispus ca un nou scrutin să fie organizat în termen de 60 de zile.

Comisia Electorală a precizat că doar Uhuru Kenyatta, care a fost declarat învingător pe 11 august, cu 54,27% din voturi, şi principalul său rival Raila Odinga, care a obţinut 44,74% din sufragii, vor figura pe buletinele de vot. Ceilalţi şase candidaţi, care au obţinut mai puţin de 1% din voturi la primele alegeri, nu se vor mai putea prezenta la alegeri.