DISTRIBUIȚI

După bombardamentele de joi asupra centralei nucleare ucrainene de la Zaporojie, nu s-a înregistrat nicio scurgere radioactivă, a susţinut un oficial din administraţia de ocupaţie pro-rusă, citat de AFP, potrivit agerpres.

„La ora actuală nu s-a constatat nicio contaminare la staţie şi nivelul radioactivităţii este normal”, a scris pe Telegram şeful administraţiei locale civile şi militare instalate în regiunea din sudul Ucrainei controlată de Rusia, Evgheni Baliţki.


Citeşte şi: Trump se teme că FBI-ul i-a ‘plantat’ probe în timpul percheziţiei de la Mar-a-Lago – Black News

Operatorul ucrainean al centralei a informat însă, potrivit AFP, că mai mulţi senzori de radiaţii de la cea mai mare centrală nucleară din Europa au fost avariaţi.

Rusia şi Ucraina se acuză reciproc de noile bombardamente din perimetrul centralei, la fel ca după primele lovituri, de săptămâna trecută.

Baliţki a afirmat joi că proiectilele au căzut în apropierea unui depozit unde se găsesc câteva tone de deşeuri radioactive, iar o lovitură directă asupra depozitului „ar face tot teritoriul impropriu pentru viaţă”.

Citeşte şi: EMA ar putea aproba un vaccin Pfizer care ţinteşte sub-variantele Omicron – Black News

În înregistrări video din zonă se vede ridicându-se fum; acesta provine, potrivit oficialului citat, de la un incendiu declanşat pe câmp, după ruperea unei linii electrice.

Centrala de la Zaporojie este controlată din martie de forţele ruse care au invadat Ucraina.