DISTRIBUIȚI
RFI

Nivelul global al mortalităţii în Franţa a crescut, din cauza pandemiei covid-19, cu 9% faţă de cel din 2019, potrivit unor date provizorii publicate vineri de către Institutul Naţional francez de Statistică (INSEE), relatează Reuters , scrie mediafax.

INSEE anunţă că un total de 667 400 de decese, indiferent de cauză, a fost înregistrat în 2020 în Franţa, cu 53 900 mai multe morţi decât în 2019.


Citește și : Fiji va conduce Consiliul drepturilor omului al ONU

Cel mai mare nivel al morţilor suplimentare s-a înregistrat în Ile-de-France, în zona pariziană, şi în estul ţării – două regiuni deosebit de afectate de pandemie.

”Decesele în Franţa au fost marcate de epidemia covid-19”, subliniază INSEE, care adaugă că datele cu privire la decesele înregistrate la sfârşitul lui 2020 nu au fost transmise încă.

Citește și : Peste 500.000 de turci au fost vaccinaţi anti-COVID în doar două zile

Institutul anunţă că un nivel al mortalităţii mai mare s-a înrergistrat în rândul persoanelor în vârstăde peste 65 de ani.

Primul val de morţi importante din timpul fazei iniţiale a pandemieie, în martie şi aprilie, a fost mai ”scurt” decât cel de-al doilea val, care a început în septembrie.