DISTRIBUIȚI
Bloomberg

Compania americană Nike a anunțat că se retrage complet din Rusia din cauza războiului pe care rușii l-au declanșat în Ucraina, anunță Sky News , informează mediafax.

Retailerul american de îmbrăcăminte sportivă Nike a anunțat că în următoarele luni se va retrage complet din Rusia.


Citește și :  Forţele ruse au capturat alte două localităţi de lângă oraşele Lisiciansk şi Severodoneţk

„Nike a luat decizia de a părăsi piața din Rusia. Prioritatea noastră este să ne asigurăm că ne susținem pe deplin angajații în timp ce ne reducem în mod responsabil operațiunile în următoarele luni”, a anunțat firma prin intermediul unui comunicat.

Măsura vine la câteva luni după ce firma a încetat să mai preia comenzi online pentru clienții ruși, deoarece procesarea plăților a devenit mai dificilă odată cu impunerea sancțiunilor.

În urma războiului din Ucraina, multe branduri au decis să-și suspende sau să-și elimine afacerile din Rusia.

În luna mai, Marks & Spencer a anunțat că va „ieși complet din Rusia”, deoarece este o „afacere bazată pe valori”. Aceasta a precizat că ieșirea din Rusia și întreruperea activității în Ucraina o costă 31 de milioane de lire sterline.

Citește și : Lansare cu succes pentru racheta europeană Ariane 5

De asemenea, lanțul de restaurante fast-food McDonald’s și-a vândut toate restaurantele din Rusia și a declarat că menținerea afacerii sale în zonă „nu mai poate fi susținută și nici nu mai este în concordanță cu valorile McDonald’s”.