DISTRIBUIȚI
Operation World

Nigeria a înfiinţat un comitet „pentru a studia şi a răspunde la exigenţele americane” după decizia lui Donald Trump de a restrânge accesul în Statele Unite cetăţenilor săi şi din alte cinci ţări, a anunţat sâmbătă preşedinţia de la Abuja, citată de AFP, potrivit agerpres.

Noua măsură, care intră în vigoare la 22 februarie, se referă, de asemenea, la Eritreea, Kârgâzstan, Myanmar, Sudan şi Tanzania, au precizat vineri responsabili din cadrul administraţiei americane.


Citește și : O persoană a decedat din cauza noului tip de coronavirus în Filipine

„Nigeria rămâne hotărâtă să păstreze legături rodnice cu Statele Unite şi aliaţii săi internaţionali, în special în probeleme de securitate mondială”, a declarat purtătorul de cuvânt al preşedinţiei, Femi Adesina.

„În consecinţă, preşedintele Muhammadu Buhari a înfiinţat un comitet, care va fi prezidat de ministrul de interne, pentru a studia şi a răspunde la exigenţele actuale ale Statelor Unite”, a adăugat el.

Măsura Washingtonului nu se referă la deplasările pentru turism sau afaceri.

Aceasta are în vedere „anumite categorii de vize de imigrare pentru a pune accentul pe persoanele care doresc să se stabilească în Statele Unite”, a subliniat un oficial american. „Membrii de familie vor putea în continuare să îi viziteze pe cei apropiaţi”, a adăugat el.

Donald Trump a anunţat săptămâna trecută, la Davos, în marja Forumului economic mondial, intenţia sa de a mări lista ţărilor vizate de decretul său antiimigraţie, dezvăluit la scurt timp după instalarea sa la Casa Albă în ianuarie 2017.

Citește și : Numărul deceselor provocate de coronavirusul din China a ajuns la 304

„Ţara noastră trebuie să fie în siguranţă”, a afirmat miliardarul republican care a făcut din lupta împotriva imigraţiei una din principalele teme ale campaniei electorale din 2016, precum şi în perspectiva alegerilor prezidenţiale din noiembrie unde speră să obţină al doilea mandat.