DISTRIBUIȚI
THISDAYLIVE

Cel puțin opt persoane au fost ucise în urma unui atac sinucigaș ce a avut loc luni într-o moschee din nord-estul Nigeriei, a transmis poliția nigeriană pentru postul CNN, potrivit mediafax.

Incidentul s-a intâmplat luni la ora locală 4.30, în satul Konduga situat în statul Borno, în timp ce credincioșii se pregăteau pentru slujba de dimineață, a anunțat poliția locală.


Citește și : Trump „explorează mecanisme” prin care să retragă accesul la date secrete al unor foşti oficiali din Administraţia Obama (Casa Albă)

Un sinucigaș care avea asupra lui o bombă a intrat în moschee și a detonat dispozitivul, omorând șapte persoane. Alți șapte au fost răniți si transportați la spital”, a declarat pentru CNN, comisarul de poliție Damian Chukwu.

Coordonatorul Agenției Naționale pentru Situații de Urgență din nord-estul Nigeriei, Bashir Garga, a afirmat că toți cei șapte răniți au primit îngrijiri medicale la un spital din apropiere.

Până acum, nici o grupare teroristă nu și-a asumat responsabilitatea atacului, însă poliția suspectează că atacul ar putea fi orchestrat de membri ai grupării Boko Haram, grupare teroristă care duce un război de zece ani atacând moschei, piețe și alte locuri publice din nordul Nigeriei.

Citește și : Israelul respinge oferta Rusiei de a ţine forţele iraniene la cel puţin 100 km de linia de armistiţiu de pe platoul Golan

Acest atac face parte dintr-o serie de atacuri cu bombă care au avut loc în ultima perioadă în Nigeria asupra unor moschei.

Luna trecută, cel puțin 20 de credincioși au fost uciși și alții au fost răniți într-o dublă explozie care a avut loc într-o moschee din orașul Damboa din același stat. Iar în luna mai, aproximativ 24 de persoane au fost ucise în urma exploziei a două bombe într-o moschee din orașul Mubi, situat în statul Adamawa.