DISTRIBUIȚI
AFP

În total, 23 de soldaţi nigerieni sunt daţi dispăruţi după ce au căzut într-o ambuscadă a grupării jihadiste Boko Haram în nord-estul ţării, au anunţat sâmbătă surse militare şi apropiate miliţiilor proguvernamentale, relatează AFP, conform agerpres.

„Nu avem nicio veste despre 23 de persoane. Dintre acestea, cinci sunt ofiţeri şi 18 soldaţi”, a declarat un ofiţer la Maiduguri, capitala statului Borno.


Citește și : Gaza: Doi adolescenţi palestinieni, uciși în urma unui atac al armatei israeliene

„Au fost vizaţi de atac al teroriştilor din Boko Haram în satul Balagallaye din regiunea Boboshe, la exterior de Bama”, a spus el sub acoperirea anonimatului.

Vineri, militarii primiseră informaţii indicând că „circa o sută de terorişti” s-au adunat la Boboshe. Ulterior, soldaţii s-au mobilizat pentru a lupta împotriva lor.

„Numai trei maşini au reuşit să ajungă la Bama, celelalte opt şi numeroşi soldaţi sunt daţi dispăruţi. Nu se ştie nimic despre soarta lor”, a spus el. „Am pierdut opt maşini. Este mult”, a adăugat ofiţerul.

Un membru al unei miliţii proguvernamentale a confirmat acest bilanţ, spunând că „zeci” de soldaţi sunt daţi dispăruţi. „Nu ştim dacă au fugit în natură, au fost ucişi ori au fost prinşi”, a adăugat sursa.

„Suntem în plin anotimp al ploilor şi drumurile sunt acoperite de apă. Convoiul militar a fost blocat de noroi şi Boko Haram a deschis focul. A fost o ambuscadă perfectă, iar soldaţii s-au aflat în poziţie slabă”, a spus el.

Citește și : Spania: Manifestații la Barcelona pentru eliberarea deținuților separatişti

Recrudescenţa violenţei în întreaga Nigerie a pus presiune asupra preşedintelui Muhammadu Buhari care a promis să îmbunătăţească securitatea în cea mai populată ţară din Africa.

Insurecţia Boko Haram care urmăreşte să stabilească un califat islamic în nordul Nigeriei a făcut cel puţin 20.000 de morţi şi peste 2,6 milioane de deplasaţi.