DISTRIBUIȚI
Daily Express

Eurodeputatul britanic Nigel Farage, liderul Partidului Brexit, le-a cerut membrilor Parlamentului European să voteze marţi împotriva numirii Ursulei von der Leyen la preşedinţia Comisiei Europene, relatează Press Association şi dpa, potrivit agerpres.

Farage a spus că Parlamentul European a fost ‘umilit’ de procesul care a condus la nominalizarea Ursulei von der Leyen de către Consiliul European.


Vezi şi: Incendii catastrofale în sudul Franţei: Mii de turişti au fost evacuaţi! – VIDEO

Liderul Partidului Brexit a susţinut că propunerile candidatei germane sunt ‘o tentativă de a prelua sub control fiecare aspect al vieţii oamenilor’ şi că von der Leyen conduce o tentativă ca Uniunea Europeană să devină ‘o formă centralizată, nedemocratică, actualizată de comunism’. El a mai sugerat că actualul ministru german al apărării este ‘un fanatic al construirii unei armate europene’.

‘Într-un anumit fel, sunt mai degrabă mulţumit, pentru că tocmai aţi făcut Brexit-ul mult mai popular în Regatul Unit, slavă Domnului că ieşim’ din UE, a adăugat Farage.

Von der Leyen a replicat spunând că este important să continue discuţiile cu britanicii, ‘dar, cred, domnule Farage, că ne putem lipsi de ce aveţi dumneavoastră de spus aici’.

Citeşte şi: Panică şi pagube minore după cutremurul din Bali

În discursul susţinut marţi în legislativul de la Strasbourg, Ursula von der Leyen s-a declarat ‘pregătită’ pentru o nouă amânare a Brexit-ului faţă de data stabilită, 31 octombrie.

‘Sunt pregătită pentru o nouă extindere a datei de retragere (a Marii Britanii), dacă va fi necesar mai mult timp dintr-un motiv întemeiat’, a indicat ea, o declaraţie primită cu huiduieli de eurodeputaţii britanici pro-Brexit.