DISTRIBUIȚI
Daily Express

Liderul Partidului Brexit, Nigel Farage, a declarat marți că nu are încredere în premierul britanic Boris Johnson când spune că va scoate Marea Britanie din Uniunea Europeană fără un acord, relatează Reuters şi mediafax.

„Desigur, dacă premierul Boris Johnson spune că vom ieși, înseamnă că vom avea o ieșire curată…apoi noi, Partidul Brexit, va pune țara înaintea partidului și îi vom transmite domnului Johnson că vrem să ajutăm”, a declarat Farage.


Citește și: Dorian a ajuns un uragan de categoria 3 după ce a ucis cel puțin 5 oameni în Bahamas

„Mă tem însă că premierul nu își dorește însă acest lucru și a exprimat acest lucru prin declarația sa de ieri. Intenționează să readucă acordul de retragere a lui May”, a adăugat acesta.

Boris Johnson a adoptat o abordare dură faţă de Uniunea Europeană, respingând Acordul Brexit elaborat de fostul Cabinet Theresa May cu Bruxellesul şi afirmând că Marea Britanie se va retrage din Blocul comunitar pe 31 octombrie 2019 cu sau fără un nou tratat.

Citește și: Opt oameni au fost uciși pe un stadion de fotbal din Maroc

Acordul Brexit elaborat de Guvernul Theresa May şi Bruxelles prevede reciprocitate în privinţa libertăţii de circulaţie, o perioadă de tranziţie post-Brexit, menţinerea Marii Britanii în uniunea vamală, un statut special al provinciei britanice Irlanda de Nord şi păstrarea aranjamentelor comerciale. Proiectul de acord este contestat de numeroşi politicieni britanici. Mai mulţi membri ai fostului Guvern de la Londra au demisionat în semn de protest faţă de acordul pe tema Brexit negociat cu Uniunea Europeană. În contextul impasului politic, premierul Theresa May şi-a prezentat, de asemenea, demisia.