DISTRIBUIȚI
Reuters

Președintele Venezuelei, Nicolas Maduro, a cerut Guvernului de la Caracas să demisioneze, scopul fiind acela de a reorganiza executivul, afirmă vicepreședintele Delcy Rodriguez într-un mesaj pe Twitter, potrivit agenției de știri Tass, transmite și mediafax.

Acțiunea are loc în contexul în care legitimitatea lui Maduro este contestată de Juan Guaidó, preşedintele Adunării Naţionale din Venezuela, care s-a autoproclamat preşedinte interimar al ţării.


Citește și: Un tânăr din Christchurch, INCULPAT pentru preluarea imaginilor cu atacul terorist

Nicolas Maduro tocmai a început al doilea mandat de preşedinte al Venezuelei, dar zeci de mii de persoane continuă protestele, denunţând fraude electorale.

„Președintele Nicolas Maduro a cerut cabinetului să demisioneze pentru a putea realiza o reorganizare profundă a Guvernului bolivarian”, se afirmă în mesajul postat pe Twitter.

Citește și: Jair Bolsonaro caută la Washington BETONAREA alianței cu Donald Trump

Scopul reorganizării este acela de a „proteja patria lui (Simon) Bolivar și (Hugo) Chavez de orice amenințare”, a adăugat Delcy Rodriguez, făcând referire la liderul unor mișcări de independență în America de Sud împotriva Spaniei, respectiv la predecesorul lui Maduro, Hugo Chavez.