DISTRIBUIȚI
Publimetro

Preşedintele Venezuelei, Nicolas Maduro, a declarat miercuri, fără să ofere dovezi, că John Bolton, consilierul pe securitate naţională din SUA, plănuieşte să invadeze Venezuela, scrie Reuters, potrivit News.ro .

Maduro a adus acuzaţiile la câteva zile după ce Rusia a trimis două bombardiere în Venezuela ca semn de susţinere faţă de guvernul de la Caracas.


Citește și : Pompeo: Saudiţii au plătit deja preţul pentru asasinarea jurnalistului Khashoggi

„John Bolton a fost numit să coordoneze un plan de a umple Venezuela de violenţă şi să organizeze o invazie militară”, a declarat Maduro la o conferinţă de presă, adăugând că Bolton coordonează pregătirile mercenarilor din bazele militare în Columbia şi SUA.

Nu au existat comentarii imediate de la Bolton privind declaraţiile lui Maduro. Preşedintele american, Donald Trump, a declarat anul trecut că este pe masă „opţiunea militară” cu privire la Venezuela pentru a da jos guvernul de stânga, lucru negat de oficialii americani. Administraţia Trump a impus mai multe runde de sancţiuni Venezuelei începând cu anul trecut. Bolton este un oponent ferm al guvernelor de stânga din America Latină şi a anunţat luna trecută noi sancţiuni împotriva Venezuelei.

Citește și : Ungaria: Parlamentul a declarat 16 octombrie ca Zi a coeziunii ungaro-secuieşti