DISTRIBUIȚI
Daily Record

Scoţia va intra într-un nou lockdown de la miezul nopţii de luni spre marţi, pe tot parcursul lunii ianuarie, pentru a lupta împotriva crizei COVID-19, care a escaladat, a anunţat prim-ministrul Nicola Sturgeon, transmite Reuters, potrivit agerpres

Şefa guvernului scoţian a declarat în parlamentul de la Edinburgh că, de la miezul nopţii, oamenii vor avea obligaţia de a rămâne acasă, cu excepţia deplasărilor în scopuri esenţiale, în mod similar cu lockdown-ul impus la începutul pandemiei, în martie 2020.


Citește și : Incendii de vegetaţie periculoase în Western Australia

‘Situaţia (…) este extrem de serioasă’, a spus Nicola Sturgeon, arătând că noua variantă de coronavirus, cu 70% mai transmisibilă, este responsabilă de aproape jumătate de cazurile noi de infectare în Scoţia.

‘Ca rezultat al acestei noi variante, (virusul) a învăţat cum să se propage mult mai rapid şi, cu certitudine, şi-a accelerat ritmul în ultimele două săptămâni’, a subliniat ea.

‘Nu este nicio exagerare dacă spun că sunt mai preocupată de situaţia cu care ne confruntăm acum decât am fost în orice moment începând din martie’, a adăugat Nicola Sturgeon în parlamentul scoţian.

Citește și : Guvernul de la Atena suferă o remaniere restrânsă în plină pandemie