DISTRIBUIȚI

Nicio persoană nu a fost rănită în urma unei masive căderi de pietre de pe o creastă a masivului Marmolada, au anunţat miercuri autorităţile, după incidentul produs marţi în cel mai înalt vârf montan din Dolomiţi, în nordul Italiei, informează DPA, potrivit agerpres.

Echipele de salvare au survolat zona la scurt timp după incident marţi după-amiază pentru a identifica dacă vreo persoană a fost rănită. Autorităţile nu cred însă că vreun alpinist a fost rănit, deoarece căderea de pietre nu a afectat poteci folosite în mod obişnuit.


Citește și: Hackerii ruşi au atacat Energoatom – Black News

Rămâne neclar ce a declanşat căderea de pietre, potrivit unui purtător de cuvânt al Provinciei Autonome Trento. Bolovanii s-au rostogolit de pe o creastă situată la o înălţime de aproximativ 3.000 de metri metri pe un teren greu accesibil.

Incidentul vine la puţin peste o lună după un accident petrecut în acelaşi loc, care a provocat moartea a 11 persoane.

Citeşte şi: Macron şi Narendra Modi s-au înţeles să ‘lucreze împreună pentru încetarea conflictului’ în Ucraina – Black News

De asemenea, peste 12 persoane au fost rănite atunci când o bucată imensă s-a desprins din gheţarul Marmolada şi a căzut în valea de mai jos, pe 3 iulie.

Incidentul a fost considerat de experţi ca fiind probabil legat de creşterea temperaturilor pe fondul schimbărilor climatice.