DISTRIBUIȚI
Earth First! Journal

Poliţia din Nicaragua a interzis manifestaţia de protest planificată pentru duminică de grupul de opoziţie Unitatea Naţională Alb-Albastră (UNAB), informează mass-media locale, preluate de dpa, potrivit Agerpres.

Inspectorul şef al poliţiei, Jaime Vanegas, a citit vineri o decizie în acest sens la televiziunea de stat, declarând că UNAB nu are un statut legal corespunzător pentru a organiza un asemenea protest. El a acuzat că protestatarii doresc să „continue comiterea de acte de vandalism şi teroare” în timpul sărbătorilor de Crăciun.


Citește și : Fratele preşedintelui hondurian, arestat la Miami pentru trafic de droguri

Poliţia intenţionează să desfăşoare forţe antirevoltă în capitală şi în oraşul Matagalpa din nordul ţării, au anunţat avocaţi în domeniul drepturilor omului.

UNAB doreşte înlăturarea democratică de la putere a preşedintelui ţării, Daniel Ortega. În vârstă de 73 de ani, Ortega a devenit preşedinte în 2007, după ce mai deţinuse această funcţie între 1985 şi 1990.

Potrivit criticilor săi, cei 16 ani în care Ortega s-a aflat la putere au decimat populaţia acestei ţări din America Centrală.

Situaţia rămâne tensionată în Nicaragua, după ce guvernul lui Ortega a reprimat protestele antiguvernamentale de la începutul lui aprilie.

Comisia Interamericană a Drepturilor Omului estimează că numărul celor care au murit în urma violenţelor depăşeşte 325, în timp ce unii activişti în acest domeniu vorbesc despre 545 de morţi. Guvernul din Nicaragua recunoaşte 200 de morţi în urma violenţelor.

Citește și : Germania: Bundestagul aprobă un buget record pentru 2019