DISTRIBUIȚI
afp

Nicaragua a acuzat vineri Costa Rica că tolerează prezenţa pe teritoriul său a unei bande criminale ce a ucis joi patru poliţişti pe teritoriul nicaraguan lângă graniţa dintre cele două ţări, informează sâmbătă France Presse scrie agerpres.

„Guvernul din Nicaragua prezintă cel mai puternic protest guvernului din Costa Rica” şi „îi solicită să ia măsuri corespunzătoare pentru ca astfel de acte criminale să nu se repete”, a declarat Ministerul nicaraguan al Afacerilor Externe într-o scrisoare adresată omologului său.


Citește și : Nancy Pelosi și-a anulat vizita în Afganistan din cauza riscurilor de securitate

Poliţia nicaraguană a anunţat joi că patru poliţişti au fost ucişi într-o ambuscadă pusă la cale de un „grup criminal” în sudul Nicaragua, lângă graniţa cu Costa Rica.

„O patrulă de poliţie a fost atacată cu arme de foc de banda criminală +El Jobo+ care comite (în Nicaragua) infracţiuni, atacuri, trafic de droguri şi răpiri pentru răscumpărare de la baza sa de pe teritoriul Costa Ricăi”, a declarat poliţia.

Potrivit scrisorii trimise vineri de minister, această bandă, de la baza sa de pe teritoriul Costa Ricăi, este angajată „pe teritoriul nicaraguan în activităţi teroriste şi crimă organizată”. Ministerul cere Costa Ricăi să pună capăt acestei situaţii.

Citește și : Numai un al doilea referendum ar justifica o amânare a Brexitului (Jean Asselborn)

Guvernul din Costa Rica a negat vineri că teritoriul său este folosit de grupuri criminale pentru a ataca Nicaragua.

„Menţinem o prezenţă poliţienească la graniţa noastră de nord şi nu am detectat niciodată că teritoriul nostru a fost folosit pentru atacurile unui grup criminal împotriva ţărilor vecine”, a declarat guvernul costarican într-un comunicat.