DISTRIBUIȚI

Din 23 aprilie, newyorkezii se vor putea vaccina anti-COVID-19 la Muzeul Natural de Istorie din Manhattan, chiar sub replica gigant a balenei albastre suspendate deasupra sălii dedicate faunei marine, relatează marţi EFE, potrivit agerpres.

„Practic te poţi vaccina sub balena albastră”, a declarat luni la o conferinţă de presă primarul New York-ului, Bill de Blasio.


Citeşte şi: Ancheta Wirecard CUTREMURĂ Germania: Elita politică și financiară a fost prinsă într-un SCANDAL imens! – Black News

„Pe viitor vom vedea aceste imagini ale newyorkezilor, vaccinându-se sub balenă”, a declarat preşedinta American Museum of Natural History (AMNH), Ellen Futter, la o întâlnire online cu presa.

Ea a insistat asupra importanţei ca cetăţenii să se vaccineze şi a precizat că această iniţiativă evidenţiază misiunea ştiinţifică a muzeului. „Această instituţie se dedică promovării informaţiei, cunoaşterii ştiinţei şi educării publicului”, a precizat responsabila ANMH.

Anunţul intervine în aceeaşi zi în care pe întreg teritoriul SUA a fost deschisă vaccinarea pentru cei cu vârste peste 16 ani, extinzând astfel substanţial campania de imunizare. Concret, în statul New York cei cu vârste peste 16 ani au putut avea acces la vaccin din 7 aprilie, astfel încât, potrivit ultimelor cifre, peste 40 % din populaţie a primit cel puţin o doză.

Guvernatorul statului New York, Andrew Cuomo, a anunţat luni că din 26 aprilie, muzeele, grădinile zoologice şi cinematografele vor putea primi publicul la o capacitate de 50 %, în timp ce stadioanele şi spaţiile închise vor putea primi spectatori la o capacitate de 25 %, începând din 19 mai.

Citeşte şi: Omega-3 şi vitamina D reduc riscul de îmbolnăvire cu COVID-19 – Black News

Muzeul Natural de Istorie va acorda totodată un voucher de intrare, valabil pentru patru persoane, tuturor celor care s-au vaccinat în acest spaţiu.

Suspendată deasupra Salii Milstein, dedicată vieţii marine (Ocean Life), replica balenei albastre cu o lungime de 29 de metri a fost creată în 1960 şi renovată în 2001, pentru a recrea cu mai mare exactitate anatomia celui mai mare animal care există pe Terra.