DISTRIBUIȚI
Twitter

Demonstranții s-au adunat marți spre miercuri noapte la New York pentru a cere destituirea președintelui american Donald Trump, cu câteva ore înainte de un vot în Camera Reprezentanților pentru activarea articolelor de inculpare în procedura demiterii, relatează site-ul agenției Reuters, conform mediafax.

Organizatorii au afirmat că se așteaptă ca mii de persoane să participe la mitingul anti-Trump desfășurat în zona Manhattan din New York. Alte aproxiamtiv 600 de manifestații similare sunt programate în alte orașe americane.


Citește și: Boris Johnson NU va participa la Forumul de la Davos și nici nu lasă vreun ministru să-i țină locul

Demonstranții adunați în Times Square au scandat sloganuri precum „Trump destituit”, și au afișat pancarte cu mesaje ca: „Trump nu este deasupra legii”.

Comisia pentru Afaceri Judiciare a Camerei Reprezentanţilor a aprobat, vineri după-amiază, cele două articole de inculpare a preşedintelui Donald Trump în scopul demiterii. Donald Trump este suspectat de abuz de putere şi obstrucţionarea Congresului. Pentru a fi activate, cele două articole penale trebuie aprobate de plenul Camerei Reprezentanţilor.

Camera Reprezentanţilor, aflată sub controlul opoziţiei democrate, a lansat o investigaţie parlamentară care ar putea conduce la iniţierea procedurii demiterii președintelui Donald Trump, suspectat că ar fi cerut Ucrainei anchetarea fostului vicepreşedinte Joseph Biden, favorit pentru a deveni candidatul Partidului Democrat la funcţia de preşedinte al SUA, şi a fiului acestuia, Hunter Biden. Ca reacţie, Comisia pentru Afaceri Judiciare din Senatul SUA, în care republicanii deţin majoritatea, a anunţat lansarea unei anchete privind presupuse acte de corupţie în Ucraina.

Citește și: Rusia a sechestrat cinci pescadoare nipone

Procesul în cadrul procedurii demiterii preşedintelui Donald Trump ar putea începe în Senatul SUA în ianuarie, a declarat Mitch McConnell, liderul majorităţii republicane.

Preşedintele SUA a catalogat ancheta Camerei Reprezentanţilor drept „o lovitură de stat ilegală cu caracter tendenţios politic”.