DISTRIBUIȚI

New York-ul marchează depăşirea celei mai dificile perioade a pandemiei de coronavirus printr-un concert gratuit, care va avea loc sâmbătă în Central Park, şi care va reuni o mulţime de vedete, informează Reuters, potrivit agerpres.

”Redeschidem New York City restului lumii, iar muzica va fi catalizatorul”, a declarat producătorul muzical Clive Davis, care a organizat evenimentul împreună cu compania din domeniul divertismentului Live Nation.


Citeşte şi: Cercetătorii suedezi publică un studiu halucinant: A face copii este DĂUNĂTOR mediului înconjurător! – Black News

”We Love NYC: The Homecoming Concert” include un line-up care variază de la muzică clasică la rap şi include artişti precum Bruce Springsteen, Barry Manilow, Andrea Bocelli, The Killers, Patti Smith, Polo G, Filarmonica din New York şi Paul Simon.

Concertul, sprijinit de primarul Bill de Blasio, are totodată ca scop celebrarea rezistenţa New York-ului, unul dintre cele mai afectate oraşe din Statele Unite de la debutul pandemiei, în primăvara lui 2020.

”Este o celebrare a oraşului nostru, a fiecărei familii care munceşte, care a trecut prin provocări extraordinare anul trecut şi le-a depăşit”, a spus De Blasio în luna iulie, când a fost anunţat concertul.

Concertul, care se aşteaptă să atragă 60.000 de persoane, va fi difuzat live de postul de televiziune CNN. Accesul este permis doar persoanelor care pot face dovada administrării a cel puţin unei doze dintr-un vaccin anti-COVID-19 sau a unui test cu rezultat negativ.

Davis, care s-a născut şi a copilărit la New York, a spus că este onorat să fie organizatorul spectacolului.

”Este un spectacol live, aşa că nu ştim ce se va întâmpla. Şi tot ceea ce poţi face este să depui toate eforturile, să pui cea mai bună muzică. Şi ştiu că avem artişti mari de tot şi muzică extraordinară. Sper doar ca spectatorii să fie mulţumiţi”, a spus el.

Citeşte şi: Germania a intrat în al patrulea val de infectare cu coronavirus – Black News

De la data anunţării concertului, New York-ul, asemenea altor oraşe din Statele Unite, este afectat de o creştere a cazurilor de coronavirus şi a introdus numeroase restricţii în scopul combaterii transmiterii virusului.

Printre acestea se numără prezentare dovezii vaccinării pentru a lua masa la restaurant, a merge la sala de fitness, vizitarea muzeelor şi vizionarea unui film la cinematograf. Toţi angajaţii din domeniul sanitar din statul New York au obligaţia de a se vaccina.