DISTRIBUIȚI
El Txoro Matutino
20505004. México, D.F.- El candidato del Movimiento Progresista a la presidencia, Andrés Manuel López Obrador, ofreció conferencia matutina donde hablo sobre el próximo debate del domingo. VOTO2012/AMLO NOTIMEX/FOTO/JAVIER LIRA OTERO/JLO/POL/

Preşedintele mexican Andres Manuel Lopez Obrador a declarat vineri că nevoia de a purta mereu o mască în public nu a fost dovedită ştiinţific, la o zi după ce acest stat a înregistrat un nou record zilnic de cazuri de coronavirus, relatează dpa, potrivit agerpres.

Lopez Obrador a spus că medicii i-au spus că „nu trebuie să port o mască dacă păstrez o distanţă sănătoasă, iar în locurile unde este necesară sau este regula, ca să nu spun obligatorie, acolo o port”.


Citește și : Decizia Italiei privind carantina, premieră în relaţia cu ţări UE

„În avion ţi se cere să o porţi şi am purtat-o”, a declarat el în cadrul unei conferinţe de presă în statul Oaxaca, la care nu a purtat o mască.

Mexicul, a şasea cea mai afectată ţară din lume, a confirmat vineri 7.573 de noi cazuri de COVID-19, ceeea ce ridică bilanţul total la 378.285 de infectări şi 42.645 de morţi.

„La birou, primesc constant cetăţeni, lideri ai unor organizaţii sociale, politice, religioase sau economice şi ceea ce facem este de asemenea să păstrăm o distanţă sănătoasă”, a spus Lopez Obrador.

Citește și : Bilanțul pandemiei de coronavirus în SUA: Peste 70.000 de cazuri şi 1.000 de decese în 24 de ore

Preşedintele de stânga a criticat „autoritarismul politicienilor” care au impus izolarea obligatorie şi a spus că mexicanii „s-au comportat foarte bine” într-un regim de carantină voluntară.

De asemenea, preşedintele a mai spus că există semne că pandemia „pierde din putere puţin câte puţin” în Mexic.