DISTRIBUIȚI
www.iranintl.com

Premierul israelian, Benjamin Netanyahu, va efectua joi o vizită oficială în Franţa, pentru o întrevedere cu preşedintele Emmanuel Macron pe tema relaţiilor bilaterale şi crizelor internaţionale, liderul israelian semnalând disponibilitatea de a fi mediator între Rusia şi Ucraina , informează mediafax.

Potrivit Biroului premierului israelian, Netanyahu va discuta cu Macron despre consolidarea Acordurilor Abraham şi despre eforturile internaţionale de contracarare a programului nuclear iranian.


Citește și : Germania îşi înzestrează armata cu opt sisteme de apărare aeriană IRIS-T

Vor fi abordate şi relaţiile bilaterale, iar Netanyahu se va întâlni cu reprezentanţi ai mediilor de afaceri din Franţa şi cu liderii comunităţii evreieşti, conform cotidianului The Jerusalem Post.

Într-un interviu acordat postului de televiziune CNN, Netanyahu a manifestat disponibilitatea de a fi mediator între Rusia şi Ucraina, dacă i se va solicita acest lucru. „Dacă mi se va cere acest lucru de către părţile relevante, în mod categoric voi analiza această posibilitate, dar nu mă implic eu fără a mi se cere”, a afirmat premierul Israelului.

În acelaşi timp, Netanyahu a semnalat miercuri că Israelul ar putea acorda asistenţă în materie de securitate Ucrainei, atrăgând riposta Rusiei.

Citește și : Ruşii îi acuză pe americani că au distrus baza legală a tratatului Noul START

„Dat fiind că este vorba de livrarea de armament Ucrainei, nu clasăm o ţară în funcţie de poziţia geografică. Toţi cei care furnizează arme trebuie să înţeleagă faptul că noi considerăm aceste arme ca fiind ţinte legitime ale armatei ruse. Orice tentativă, realizată sau nerealizată, dar anunţată, de a furniza armament suplimentar va conduce la escaladarea crizei. Trebuie să înţeleagă toată lumea acest lucru”, a avertizat miercuri Maria Zaharova, purtătoarea de cuvânt a Ministerului rus de Externe, potrivit cotidianului Le Monde.