DISTRIBUIȚI
The Times of Israel

Premierul israelian Benjamin Netanyahu a declarat că situaţia politică a ţării nu va afecta proiectele comune SUA-Israel, după ce s-a întâlnit joi la reşedinţa sa din Ierusalim cu oficialii americani Jared Kushner şi Jason Greenblatt, relatează dpa, potrivit agerpres.

În pofida votului de miercuri noapte pentru dizolvarea parlamentului şi în contextul speculaţiilor că acest lucru ar putea afecta punerea în practică a planului de pace american pentru Orientul Mijlociu, oficialii israelieni şi americani au transmis mesajul că lucrurile se desfăşoară ca de obicei.


Citește și : Zeci de militante Femen au prostesat la Paris împotriva crimelor asupra femeilor (FOTO/VIDEO)

Netanyahu a spus că au discutat despre „eforturile comune pentru prosperitate, securitate şi pace şi sunt extraordinar de încurajat de tot ce aud despre cum preşedintele (Donald Trump) lucrează să aducă aliaţii împreună în această regiune”.

„Chiar dacă am avut un mic eveniment aseară, acest lucru nu ne va opri”, a spus Netanyahu despre votul pentru dizolvarea parlamentului. Israelienii ar urma să se întoarcă la urne în septembrie, pentru a doua oară în acest an.

„Am avut o întâlnire foarte productivă”, a adăugat Netanyahu.

Jared Kushner, care a fost însărcinat de socrul său Donald Trump să găsească o cale pentru a avansa procesul de pace din Orientul Mijlociu, efectuează o vizită în regiune înainte de „atelierul economic” care se va desfăşura în capitala Bahreinului, Manama, în a doua jumătate a lunii iunie.

Conferinţa îşi propune să încurajeze investiţiile în teritoriile palestiniene, în cadrul planului de pace american.

Reprezentantul special al SUA pentru Iran, Brian Hook, a participat şi el la reuniune.

Citește și : Trump pare să recunoască faptul că Moscova l-a ‘ajutat’ în campania prezidențială: Nu am avut nimic de-a face cu faptul că Rusia m-a ajutat să fiu ales