DISTRIBUIȚI

Premierul în exerciţiu al Israelului, Benjamin Netanyahu, a exprimat, joi după-amiază, solidaritate cu Statele Unite în criza cu Iranul, informează agenţia Associated Press, scrie mediafax.

„În ultimele 24 de ore, Iranul a intensificat agresiunea împotriva Statelor Unite şi împotriva noastră, a tuturor”, a declarat Benjamin Netanyahu.


Citește și : Biden iese la atac : Strategia lui Trump faţă de Iran este ‘un dezastru’

Liderul israelian a îndemnat „toate ţările iubitoare de pace” să susţină eforturile Statelor Unite de a opri provocările Iranului.

„Israelul este alături de Statele Unite şi de armata americană”, a subliniat Benjamin Netanyahu, care a contestat de la început Acordul nuclear semnat de marile puteri cu Iranul.

Iranul a comis o „foarte mare eroare” prin doborârea avionului militar american, a declarat joi preşedintele Statelor Unite, Donald Trump, în contextul tensiunilor dintre Washington şi Teheran. „Iranul a comis o foarte mare eroare!”, a declarat Donald Trump prin Twitter.

Gardienii Revoluţiei din Iran au anunţat doborârea unei drone militare americane care ar fi pătruns în spaţiul aerian iranian, dar Comandamentul Central din SUA (CENTCOM) susţine că aparatul de zbor se afla în spaţiul aerian internaţional, deasupra Strâmtorii Hormuz.

Citește și : Trump: Iranul a comis o foarte mare eroare doborând drona americană

Relaţiile Statelor Unite cu Iranul sunt tensionate din cauza sancţiunilor impuse de Administraţia Donald Trump după retragerea din Acordul nuclear semnat de marile puteri cu Teheranul. Preşedintele SUA vrea limitarea activităţilor nucleare şi balistice iraniene.