DISTRIBUIȚI
The Times of Israel

Premierul israelian Benjamin Netanyahu a salutat luni decizia SUA de a include Gardienii Revoluţiei din Iran pe lista organizaţiilor teroriste străine, informează AFP, potrivit Agerpres.

„Mulţumesc prietenului meu drag, preşedintelui SUA Donald Trump, pentru că a decis să plaseze Gardienii Revoluţiei din Iran pe lista organizaţiilor teroriste. Îi mulţumesc pentru că a răspuns pozitiv la încă una dintre solicitările mele, ceea ce serveşte intereselor ţării noastre şi ale ţărilor din regiune”, a notat Netanyahu pe contul său de Twitter.


Citește și : Administrația Trump a desemnat Gardienii Revoluţiei iraniene drept organizaţie teroristă

Preşedintele american Donald Trump a desemnat luni Gardienii Revoluţiei din Iran drept organizaţie teroristă. Este pentru prima dată când Statele Unite califică forţele armate ale unei ţări drept grup terorist.

Această măsură nu putea decât să-l bucure pe Netanyahu, care duce o neobosită campanie împotriva activităţilor nucleare ale Iranului, acţiunilor acestei ţări în regiune şi prezenţei sale pe teritoriul sirian.

Premierul israelian, în plină campanie electorală înainte de alegerile legislative de marţi cu un rezultat incert, şi-a făcut timp pentru a promite pe Twitter că ţara sa şi SUA vor continua „să acţioneze împreună împotriva regimului iranian care ameninţă Statul Israel, SUA şi pacea în lume”.

Citește și : Libia: Mii de persoane, evacuate din cauza confruntărilor militare din zona capitalei Tripoli