DISTRIBUIȚI
elpolitico.com

Premierul israelian Benjamin Netanyahu a atras atenţia luni că Israelul „nu va lăsa să treacă fără răspuns actele de agresiune” ale Iranului şi a dat asigurări că ţara sa a aplicat „o lovitură severă” Teheranului în Siria prin riposta la un tir de rachetă asupra teritoriului său, relatează AFP, Reuters şi DPA, potrivit agerpres.

„Aviaţia a dat ieri seară (duminică – n.r.) o lovitură severă împotriva unor ţinte iraniene în Siria după ce Iranul a lansat de acolo o rachetă spre Israel. Nu vom lăsa să treacă fără răspuns astfel de acte de agresiune”, a spus Netanyahu cu ocazia inaugurării unui nou aeroport în apropiere de Eilat (sud).


Citește și: Turcia se autopropune să facă ‘ordine’ într-o provincie din Siria

„Acţionăm atât împotriva Iranului, cât şi împotriva forţelor siriene care sprijină agresiunea iraniană”, a declarat premierul israelian.

„Vom ataca pe oricine încearcă să ne facă rău. Oricine ameninţă să ne elimine va suferi pe deplin consecinţele”, a adăugat el.

Cel puţin 11 luptători care sprijineau guvernul sirian, dintre care nouă erau străini, ar fi fost ucişi în atacuri în cursul nopţii, conform Observatorului Sirian pentru Drepturile Omului (OSDO).

Citește și: Londra lansează o aplicație mobilă pentru reședința britanică