DISTRIBUIȚI
Reuters

Premierul israelian Benjamin Netanyahu a declarat marţi, în plenul Adunării Generale a ONU, că acordul nuclear din 2015 cu Iranul trebuie modificat sau anulat, informează DPA, potrivit agerpres.

Netanyahu a afirmat că după ridicarea unor sancţiuni internaţionale ca urmare a acordului din 2015, Iranul s-a transformat într-un „tigru flămând, dezlănţuit” care înghite una după alta naţiunile din Orientul Mijlociu.


Citeşte şi: Noi date şi imagini CUTREMURĂTOARE din Mexic. Primele decese, clădiri prăbuşite, incendii şi oameni prinşi sub dărâmături

Prim-ministrul s-a situat astfel pe o poziţie apropiată de cea a preşedintelui Statelor Unite, Donald Trump, care declarase cu câteva ore înainte, tot în cadrul celei de-a 72-a Adunări Generale a Naţiunilor Unite, că acordul este „unul din cele mai rele” la care a participat vreodată ţara sa. Preşedintele Franţei, Emmanuel Macron, a exprimat un punct de vedere opus, arătând că retragerea din acord ar fi o mare greşeală.

Netanyahu a mulţumit SUA pentru sprijinul la ONU, unde ambasadoarea americană Nikki Haley a acuzat în repetate rânduri atitudinea generală anti-israeliană.