DISTRIBUIȚI
infobae.com

Premierul israelian Benjamin Netanyahu a salutat relaţia sa personală cu preşedintele american Donald Trump şi i-a atenţionat pe palestinieni că nu vor avea niciodată o înţelegere mai bună decât cea propusă de Administraţia Trump, informează miercuri dpa, scrie agerpres.

„Cred că, în timp, ei vor vedea că nu vor obţine niciodată o înţelegere mai bună şi aceasta este ocazia vieţii pentru Israel, pentru palestinieni şi pentru pace”, a declarat Netanyahu în cadrul emisiunii Fox&Friends.


Citește și : Negocieri o dată la trei săptămâni pentru reglarea relaţiilor post-Brexit

Donald Trump „este cel mai bun prieten pe care Israelul l-a avut vreodată”, a spus premierul israelian.

Preşedintele american Donald Trump şi-a prezentat marţi planul de pace pentru Orientul Mijlociu bazat pe o soluţie cu „două state”, dar care prevede acordarea unui număr de concesii Israelului, printre care anexarea Văii Iordanului şi a coloniilor israeliene din Cisiordania. În acelaşi timp, Trump a dat asigurări că Ierusalimul „va rămâne capitala indivizibilă a Israelului”.

Palestinienii vor ca Ierusalimul de Est, parte a oraşului ocupată din 1967 de Israel şi apoi anexată, să fie capitala viitorului stat la care aspiră.

Planul de pace propus de Trump a provocat reacţii vehemente în tabăra palestiniană. Preşedintele Autorităţii palestiniene, Mahmoud Abbas, a respins ferm acest plan, care, potrivit lui, „va fi trimis la coşul de gunoi al istoriei”.

Citește și : Preşedintele mexican îşi cedează avionul oficial prin loterie